Compania de teatru D'AYA

Istoric


Compania de Teatru "D'AYA" s-a înfiinţat în 1999 la iniţiativa unui
grup de studenţi şi absolvenţi ai U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale" Bucureşti
coordonat de Chris Simion şi a debutat pe scena Teatrului de Comedie
cu piesa "Copilul divin" după romanul scriitorului Pascal Bruckner.

Simţind nevoia acută de alternativă teatrală autentică, tinerii
artişti care au simţit şi simt ca pot să işi exprime profesionist
o idee artistică modernă într-un mod neinstituţionalizat işi urmează
crezul artistic prin Compania noastră de teatru.

Spectacolele Companiei noastre s-au produs şi se produc atât în spaţii scenice convenţionale cât şi neconvnţionale. Compania de Teatru "D'AYA" este o companie de teatru independentă, profesionistă care produce spectacole de atitudine teatrală!

Preşedintele onorific al Companiei este scriitorul francez PASCAL BRUCKNER, binecunoscut pentru opera să literară şi filosofică.

Compania de Teatru "D'AYA" are ca scop principal promovarea tinerilor artişti prin spectacole de înaltă ţinută culturală, promovarea teatrului contemporan şi a artei moderne atât în ţară, cât şi în spaţiile din afara graniţelor ţării, implicarea Companiei în realizarea unor manifestari culturale cu caracter social, educativ.

Deviza Companiei: "Arta este facută pentru cei care se simt nenorociţi fără ea".

Spectacolele Companiei de Teatru "D'AYA" au fost de-a lungul timpului recunoscute prin premiile obţinute în diverse festivaluri de teatru, prin croniciile care au susţinut demersurile sale artistice, prin susţinerea financiară a unor persoane fizice, juridice şi, nu în ultimul rând, prin participarea necondiţionată şi vizibilă a publicului larg care este, de departe, cel mai important factor de susţinere în ceea ce D'AYA întreprinde.

Un popor care nu îşi susţine teatrul este muribund, dacă nu a murit deja.

Artiştii care îşi realizează proiectele prin Compania de Teatru "D'AYA" cred că arta este cea mai credibilă şi sigura carte de vizită a unei ţări.

  ©2004-2018 D'AYA