Compania de teatru D'AYA

Compania de teatru D'AYA


Scaunele

Piesa in care joc la T.N.B., Scaunele de Eugene Ionesco, in regia lui Chris Simion, ar fi fost frumos sa fie spectacolul meu de debut. Dupa 25 de ani de cariera, rolul Batranei ma face sa ma simt ca la inceput, cu sufletul la fel de tanar si viu.

Daca acest spectacol nu ar fi fost o provoare artistica si nu as fi fost convinsa ca viziunea regizorala este originala, n-as fi avut curajul sa urc in trenul acesta, al tinerei generatii si sa merg pana la capatul calatoriei.

Am jucat Scaunele pentru prima data anul trecut in India in engleza si franceza in 8 orase. Piesa a reprezentat Romania si in Festivalul de Teatru de la Cairo. Urmeaza sa prezentam spectacolul cat de curand la Londra si Paris.

Oriunde s-ar juca acest spectacol omul care intra in sala si se asaza pe Scaunele noastre este provocat. Este un spectacol viu, modern, un spectacol care socheaza prin emotie, prin imagine, prin performanta. Nefolosind obiecte ci lucrand cu propriile noastre corpuri, cu marionete, cu umbre am reusit intr-o singura ora sa trecem imprevizibil de la ras la plans si invers, sa surprindem universul lui Ionesco, ramanand fideli umorului si sarcasmului sau.

Premiera oficiala are loc in prezenta doamnei Mona Musca, Ministrul Culturii si Cultelor, marti 12 aprilie, ora 19, Sala Camil Petrescu, Teatrul National.
Distributia:          Adriana Trandafir, Mihai Razus, Gabriel Fatu.
Scenografia:       Doina Levintza.
Regia artistica:   Chris Simion.

Daca prinzi un scaun la spectacolul nostru, nu ai nici o sansa sa adormi in el. Scaunele noastre sunt incomode si nude. Te asteptam.


Adriana Trandafir

  ©2004-2018 D'AYA