Compania de teatru D'AYA

Festivalul National de Teatru
recomanda
BEST OF UNDERCLOUD
31 octombrie - 3 noiembrie
MUZEUL TARANULUI ROMANBEST OF UNDERCLOUD este o selectie a 4 spectacole premiate in editia de anul acesta a Festivalului de Teatru Independent Undercloud care a avut loc intre 20-31 august la Muzeul Taranului Roman. Undercloud s-a aflat la a VI a editie si s-a bucurat de un impresionant succes de public si de presa, o participare surprinzatoare seara de seara fapt ce a confirmat ca festivalul e mai mult decat o manifestare cuturala, e o stare. Aproximativ 7400 de spectatori prezenti, mii de spectatori indirecti, sali arhipline, spectacole impecabile realizate in spatii independente, demne de invidia directorilor de teatru.
BEST OF UNDERCLOUD va fi sectiunea independenta a F.N.T si se concretizeaza intr-o ministagiune care incepe joi 31 octombrie si se termina duminica 3 noiembrie, in fiecare seara fiind prezentat cate un spectacol.

Este prima data in istoria F.N.T.cand o miscare independenta de teatru este recomandata si sustinuta de o miscare institutionala. Asta dovedeste ca Festivalul pe care il organizam de 6 ani si-a castigat valoarea si notorietatea, strange in jurul lui artisti de incontestabila valoare de la cei cu multa experienta, pana la cei la inceput de drum.

Au fost 28 de spectacole de teatru, teatru-dans, teatru-acrobatic, spectacole lectura si teatru-concert...cele mai bune productii independente din stagiunea prezenta. Actori care au participat in editia Undercloud 2013: Horatiu Malaiele, Maia Morgenstern, Marian Ralea, Marius Manole, Ioana Pavelescu, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu, Cristi Iacob, Ilinca Goia, Mirela Zeta, Andreea Gramosteanu, Adriana Trandafir, Gabriel Fatu, Magda Catone, Claudiu Bleont, Andreea Bibiri şi alţii.

Regizori care au propus spectacole in editia Undercloud 2013: Claudiu Goga, Cristi Juncu, Horatiu Malaiele, Radu Beligan, Lia Bugnar, Eugen Jebeleanu, George Dogaru, Gelu Colceag, Catinca Draganescu, Chris Simion şi alţii.

Juriul editiai a VI a Undercloud a fost format din George Ivascu ( actor), Sanda Manu (regizor), Anca Sigartau (actrita), Cristina Bazavan (jurnalist şi blogger).

Mai multe despre Festivalul de Teatru Independent Undercloud gasiti pe www.daya.ro

Pentru BEST OF UNDERCLOUD juriul Festivalului a decis prezenta urmatoarelor spectacole:

Joi, 31 octombrie, ora 18.30 - MA MUT LA TATA de Andreas Petrescu. Cu: Adriana Trandafir, Gabriel Fătu, Andreas Petrescu, Adrian Păduraru, Ioana Ancea. Regia: Gelu Colceag. Producator Compania de Teatru D' AYA ( „Premiul special al juriului”)
Vineri, 1 noiembrie, ora 20 - 7 BLESTEME cu : Magda Catone, Andrei Runcanu, Carla Maria Teaha, Irina Strungareanu, Florentin Munteanu si Gabriel Fatu. Scenariul si regia: Chris Simion. Productie a Festivalului de Teatru Independent Undercloud . "Un spectacol ADN al poporului roman" - Radio Guerrilla. Inspirat din blesteme, vraji si descantece din folclorul romanesc, construit in 10 zile pe perioada festivalului, inceput ca un laborator de teatru-dans-muzica si definitivat ca un spectacol complet.
Sambata, 2 noiembrie, ora 22 - 7 DINTR-O LOVITURA cu: Marius Manole, Lia Bugnar, Ilinca Manolache, Maria Obretin, Andrei Runcanu, Anghel Damian, Nicoleta Lefter, Cătălin Babliuc. Text si regie: Lia Bugnar. Productie "Teatrul nu e o cladire" („Premiul pentru cel mai bun spectacol”)
Duminica, 3 noiemrie, ora 20 - UN BARBAT SI MAI MULTE FEMEI de Leonid Zorin cu Magda Catone si Claudiu Bleont. Producator: actorii din distrinutie. („Premiul special al Juriului”)

BEST OF UNDERCLOUD...e experienta de teatru independent pe bune! :)

  ©2004-2018 D'AYA